logo scouting blauw

Een nieuwe Baukelien

De Baukelien is hét vlaggenschip van onze Scoutinggroep. Sinds 1992 is ze in het bezit van onze vereniging. Hiervoor was de Baukelien een oude, genagelde reddingssloep. Door vrijwilligers van onze Scoutinggroep is er een opbouw op de kuip gezet. Sindsdien doet het schip dienst als onze sleper. De Baukelien is bij al onze activiteiten aanwezig. Ze sleept onze vletten naar zomerkampen, is de finishlijn bij zeilwedstrijden en biedt ondersteuning tijdens de wekelijkse opkomsten op de Friese meren. Na meerdere flinke ingrepen, verschillende motoren en vele honderden kilometers door heel Nederland moeten we helaas de conclusie trekken dat onze Baukelien versleten is. Zowel boven- als onderwater wordt het staal steeds dunner, waardoor her en der gaten in de huid beginnen te vallen. Het jaarlijkse onderhoud wordt steeds uitgebreider en specialistischer, waardoor de kosten ook steeds hoger worden. Daarnaast is ons meest belangrijke uitgangspunt dat de veiligheid van onze jeugdleden altijd voorop staat. Met een versleten sleper valt dat niet te garanderen. Daarom hebben we eind 2020 besloten dat de Baukelien met pensioen mag. De zoektocht naar een nieuw, veilig en geschikt schip was begonnen!
Baukelien II Tekengebied 1

Leerproject

Onze Baukelien ligt ‘s winters bij de opleiding Maritieme Techniek van Firda in Sneek. De Baukelien past hier als leerproject goed in het lesprogramma. Samen met docenten van de opleiding en vrijwilligers van onze Scoutinggroep stellen de studenten een plan op om aan de sleper te werken. Zo leren ze hoe praktijkgerichte zaken werken zoals de motor nakijken, elektra aanleggen en lassen. Daarnaast leren ze ook belangrijke softskills zoals presenteren, prioriteiten stellen, teamwork, telefoneren en het houden van klantgesprekken. Wij als Scoutinggroep zijn erg blij met de ondersteuning die de studenten en docenten de afgelopen jaren hebben geboden. We zijn trots op deze samenwerking en zijn er van overtuigd deze, doormiddel van ‘Baukelien II’, nog verder uit te breiden. Als Scoutingvereniging staan we middenin de maatschappij. De persoonlijke ontwikkeling van jeugd en jongvolwassenen is voor ons enorm belangrijk. We zijn ook erg trots op het feit dat we nu naast onze eigen vereniging kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze studenten.

Voor de bouw van ‘Baukelien II’ staat een bedrag begroot van € 75,000,- euro. Helaas is dit bedrag hoger dan onze Scoutinggroep op dit moment kan opbrengen. Ondanks dat een deel van deze kosten al worden gedekt door onze eigen inbreng (10k) en de opbrengst van diverse ledenacties willen we een beroep doen op verschillende fondsen en (Sneker) bedrijven. De eerste contacten zijn al gelegd, waardoor we nu al ruim € 5000 euro besparen. Onder andere de onderstaande bedrijven en organisaties zijn u al voorgegaan en dragen bij aan het succes van dit project! Helpt u ons ook mee?
Uw steun draagt bij aan de avontuurlijke jeugd van ruim 100 kinderen. Scouting Sneek staat voor uitdaging! Dit doen we door leuke en spannende activiteiten te organiseren waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.Onze focus ligt op informeel leren, waardoor onze scouts voor de rest van hun leven profijt hebben van hun tijd bij Scouting. Investeer nu mee in een veilige en plezierige jeugd van onze Sneker scouts.

Zij steunen ons project

Scoutinggroep Greate Pier Sneek

Scoutinggroep Greate Pier Sneek

Firda - Maritieme Techniek

Firda - Maritieme Techniek

Arend Lambrechtsen Jachtontwerp

Arend Lambrechtsen Jachtontwerp

Stichting OBW Sneek

Stichting OBW Sneek

RR Foundation Sneek

RR Foundation Sneek

Walrus Clubactie

Walrus Clubactie

Grote Clubactie

Grote Clubactie

Maritiem Scoutingfonds

Maritiem Scoutingfonds

Emmaplein Foundation

Emmaplein Foundation

Kernenfonds

Kernenfonds

Stichting Sneek 1818

Stichting Sneek 1818

Stichting 75 jaar NBB

Stichting 75 jaar NBB

Stichting Fertier

Stichting Fertier

Topwindows Scheepsramen

Topwindows Scheepsramen

Verf van der Feer

Verf van der Feer

Van Malsen Jachtbetimmering

Van Malsen Jachtbetimmering

Raymarine

Raymarine

OPA papieractie Sneek

OPA papieractie Sneek

P.W. Janssen's Friesche Stichting

P.W. Janssen's Friesche Stichting

Vripack

Vripack