logo dolfijnnen

Nieuwjaarsopkomst 2022

Pas gisteravond werden de nieuwe Corona-maatregelen met versoepelingen duidelijk. Voor de zekerheid hadden we een buitenopkomst gepland, met een kampvuurtje tegen de kou.

Met lucifers werd, per vin, een vorm in een bergje zand gezet. Vervolgens werd het aangestoken en, als een soort domino, helemaal afgebrand.
Er werd geoefend met snijden door het klokhuis uit een appel te halen. De appel werd, met wat suiker en kaneel, in aluminiumfolie in het vuur gelegd. Na eventjes smoren kon het lekker opgesmikkeld worden.
Ook schreef elke dolfijn zijn/haar nieuwjaarswens op een papiertje om deze te verbranden. De wens die het vaakst opgeschreven werd was: "Corona weg!", maar ook "Gelukkig nieuwjaar" en "Iedere week scouting".

Kerstopkomst

Op 18 december was het de laatste opkomst van het jaar en helemaal in het kerst-thema. Velen hadden ook een kerstmutsje op of een andere leuke kerstversiering bij zich.
Elke dolfijn kreeg koekjesdeeg en mocht met vormpjes lekkere kerstkoekjes vormen. Terwijl ze in de oven stonden werd er een grappig spelletje gedaan: Met een blinddoek of kerstmuts voor de ogen proberen de piek op de kerstboom te plakken (piekje prik ipv ezeltje prik).
Ook werden er mooie kerststerren geknutseld van ijslollie-stokjes en was er een kerstquiz met pittige vragen.
De uitslag van de quiz:

Noordgolf

1 - Beloega's
2 - Orinoco's
3 - Tuimelaars
4 - Irriwadi's

Zuidgolf
Gedeeld eerste - Stenella's en Narwals
3 - Grampers
4 - Grienden

Daarnaast namen we (voorlopig) afscheid van onze leiding Rozemarijn. Volgende maand hoopt zijn te bevallen van haar eerste kindje. Ze kreeg een bosje bloemen en een cadeautje. En we hopen haar en haar baby natuurlijk snel te zien!
We wensen iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2022!

Kerstbomen zagen+mastworp

Het is 11 december en het heeft flink gevroren. Terwijl de bouwploeg de kou trotseert met het leggen van de dakpannen maken de dolfijnen wat moois voor kerst. Er waren lange takken die precies op de juiste lengte gezaagd moesten worden. Vervolgens moesten we de mastworp heel vaak oefenen om van het geheel een mooie kerstboom-hanger te maken. Er waren allemaal mooie spulletjes als denneappels, mos en kralen om de kerstboom naar eigen inzicht te versieren.
Het was een lastige opdracht en iedereen heeft veel geleerd.

Installatie en Sinterklaas

Op 4 december startten we met het Levend Sinterklaaskwartet. Alle dolfijnen waren 'iets dat met Sinterklaas te maken heeft' (mijter, pepernoot, paard etc), maar alleen de dolfijn zelf wist wat hij/zij was. Er werd gestart in 4 groepen van gelijke grootte, maar door goed uit te vragen werd (als het goed was) de groep steeds groter, want als het juiste ding gevraagd werd moest de dolfijn naar de andere groep.

Toen was het tijd voor de installatie. Het werd tijd om onze nieuwe dolfijnen officieel te installeren. Terwijl de Toppers de vlag vasthielden zodat de dolfijn er linkerhand er op kon leggen zei De teamleider de gelofte voor om een echte scout te worden. Met de afsluitende woorden 'jullie kunnen op me rekenen!'
Helaas konden er geen ouders aanwezig zijn bij deze belangrijke gebeurtenis door de Corona-beperkingen.

Na een lekker kop warme choclademelk kwam er een Piet binnenwandelen. Zij had een jutezak en een kistje bij zich. Helaas bleek het kistje op slot te zitten. Per vin moest er een code gekraakt worden. Gelukkig lukte dat, want er zat een leuke verrassing in voor elke dolfijn. Ook had Piet nog zakjes met pepernoten voor iedereen!