logo dolfijnnen

Installatie en Sinterklaas

Op 4 december startten we met het Levend Sinterklaaskwartet. Alle dolfijnen waren 'iets dat met Sinterklaas te maken heeft' (mijter, pepernoot, paard etc), maar alleen de dolfijn zelf wist wat hij/zij was. Er werd gestart in 4 groepen van gelijke grootte, maar door goed uit te vragen werd (als het goed was) de groep steeds groter, want als het juiste ding gevraagd werd moest de dolfijn naar de andere groep.

Toen was het tijd voor de installatie. Het werd tijd om onze nieuwe dolfijnen officieel te installeren. Terwijl de Toppers de vlag vasthielden zodat de dolfijn er linkerhand er op kon leggen zei De teamleider de gelofte voor om een echte scout te worden. Met de afsluitende woorden 'jullie kunnen op me rekenen!'
Helaas konden er geen ouders aanwezig zijn bij deze belangrijke gebeurtenis door de Corona-beperkingen.

Na een lekker kop warme choclademelk kwam er een Piet binnenwandelen. Zij had een jutezak en een kistje bij zich. Helaas bleek het kistje op slot te zitten. Per vin moest er een code gekraakt worden. Gelukkig lukte dat, want er zat een leuke verrassing in voor elke dolfijn. Ook had Piet nog zakjes met pepernoten voor iedereen!