logo dolfijnnen

Midzomernachtkampje

Op 22 juni was het de langste dag. En dus de perfecte reden voor een leuk kamp met heel Scouting Sneek!

De dolfijnen startten hun kampje in de middag met het koken van een maaltijd voor alle deelnemers. Op blikvuurtjes werd een heerlijke groentesoep bereid. Ook werden er smakelijke gepofte aardappels klaargemaakt en was er brooddeeg zodat iedereen zijn eigen frikandelbroodje kon maken. Toen de zeeverkenners, wiva en loodsen terugkwamen van hun lange zeiltocht en we gezamenlijk gegeten hadden was het tijd voor de dolfijnen om te zeilen. In een klein briesje genoten we van de laatste zonnestralen van deze prachtige dag. Weer op het clubhuis aten we nog een paar lekkere marshmallows tot het tijd was om de slaapzaal op te zoeken.
Het was niet gemakkelijk om in slaap te komen en de dolfijnen waren ook alweer erg vroeg wakker. Bij het ontbijt kregen we naast een boterham ook een versgebakken wentelteefje. Na de afwas en het opruimen van de slaapzaal gingen de dolfijnen nog even lekker zwemmen.
In een grote kring rondom het grasveld sloten we ons kampje af met de hele groep. Als aandenken kreeg iedere deelnemer een mooie kleine badge ter herinnering.