logo zeeverkenners

Maffia ZOKA 2016

Zaterdag 16 juli gingen de zeeverkenners op zomerkamp. Dit jaar vond het kamp plaats in Gaastmeer, in de buurt van Heeg. De hele week was het prachtig weer met een (af en toe te) warme temperatuur. Iedere dag is een stukje geschreven om het thuisfront op de hoogte te houden. Het kampthema dit jaar was Maffia. De bakken streden onderling om goud van de leiding te veroveren. De bakken die het slimst speelden zouden op het einde winnen.. Of is de famillia van de leiding daar te corrupt voor?
Hieronder volgt een samenvatting en de foto's van afgelopen zomerkamp.

Dag 1:
Leden en leiding hebben ontzettend veel zin in kamp. Er staat een lekker windje, dus we waren zo in Gaastmeer. Overdag was het droog, s'avonds wat minder, maar dat mag de pret niet drukken.

Dag 2:
De dag begon met een zonnetje en die ging ook niet meer weg. Veel zonnebrand en liters water zijn er vandaag doorheen gegaan. Levend stratego, cocaïne smokkel en een competitie voetbal in maffia stijl. Partijdige scheids en achterbakse team coaches waren natuurlijk van de partij. Ook hebben we maar weer eens de boten met 'opzet' laten kapseizen. Poster klein

Dag 3:
Wederom was het warm weer dus er werd verkoeling gezocht in de Friese wateren. In de ochtend een CWO spel, smiddags een zeilwedstrijd en lekker zwemmen, savonds vrij zeilen om het gebied wat meer te ontdekken en toen het donker was nog een actief ren/tik spel.

Dag 4:
De zeeverkenners mochten vandaag uitslapen en genieten van een brunch. Bij het opstaan bleek echter dat de boten weg waren. Een andere maffia familie had de boten verstopt in de omgeving. Doormiddel van coördinaten konden de verkenners erachter komen waar de boten verstopt lagen. Onderweg is natuurlijk weer veel gezwommen en gelachen. De dag werd afgesloten met een potje Weerwolven in Maffia stijl.

Dag 5:
Er stond vandaag een dagtocht op het programma. De heenweg was vrij pittig en moeilijk te bezeilen. Kleine slootjes,
veel bruggetjes en tegenwind. Bij de pauze plek was het tijd voor de lunch. Broodje knakworst. Tevens werd er een spel gespeeld waar al lang over gesproken en gedroomd is. Megamemmory! Na de pauze werd de weg vervolgd richting Heeg waarna de zeeverkenners heerlijk voor de wind de dagtocht konden uitzeilen op het Heegermermeer.

Dag 6:
De verkenners zijn de dag begonnen met de roei en wrikwedstrijden. Smiddags hebben we onze weg naar workum gevonden om daar het befaamde theezakje
ruilspel te doen en te passagieren. De kinderen moesten hun eigen avondeten kopen en binnen het meegegeven budget blijven. Dat bleek moeilijker dan gedacht
maar het is ze allemaal gelukt. Terug op het kampterrein was er veel bedrijvigheid met het koken. We sloten de dag af met het nachtzeilen.

Dag 7:
Het is de laatste dag van zomerkamp. Het nachtzeilen van afgelopen nacht liep een beetje uit... Laten we maar geen tijd noemen maar het werd al licht. Oeps!
Het ochtend programma dus maar geschrapt en de kinderen laten uitslapen tot een uur of 11. Smiddags hebben we de zeeverkenners die voor het eerst mee gaan op zomerkamp 'gedoopt'. Om 18:00 uur was het tijd om het vuur aan te steken en te bbqen. Nu lekker genieten van ons laatste avondje zoka. Dit natuurlijk onder het genot van een kampvuurtje.

En toen zat zomerkamp er al weer op voor de zeeverkenners. Het was in één woord 'geweldig'. Het was vroeg opstaan, zeilen, zwemmen, zonnen, wrikken, roeien, af en toe uitslapen, verbranden, zonnenbrand smeren, leiding pesten, kampvuur maken en het belangrijkste, plezier maken!
De leiding bedankt iedereen voor een geweldige week en hoopt jullie na de vakantie weer terug te zien op het clubhuis.