logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting.De dolfijnen gaan zo vaak mogelijk het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een vlot of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer..

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Tot de zomer van 2023 hebben wij helaas geen ruimte om nieuwe scouts te verwelkomen.

Laatste nieuws Dolfijnen

Koken 1 en Appelmoes

De Noordgolf ging vandaag aan de slag voor hun Kookinsigne. Tijdens 'Koken 1' moest er een menukaart gemaakt worden. Om tot een gerecht voor die menukaart te komen moest op een wegenkaart van de omgeving van het clubhuis een route gespeurd worden. Deze ging langs allerlei ingredienten. Het was een introductie van een aantanl verschillende routetechnieken.
Ondertussen was de Zuidgolf druk appels aan het snijden voor de appelmoes. Op een blikvuurtje werd deze gekookt. En natuurlijk lekker opgegeten toen het klaar was. Heel speciaal was dat het gesneeuwd had en er lekker mee gespeeld kon worden.
Een bijzondere opkomst was het ook omdat Gemma en Erik vandaag officieel afscheid genomen hebben als leiding bij de dolfijnen. Na de jarenlange inzet bij de dolfijnen gaan ze andere bezigheden voor Greate Pier doen. Uiteraard waren er dankwoorden, bloemen en een presentje.

Nieuwjaarskwis - terugblik 2022

Op 14 januari 2023 starten de dolfijnen op met een terugblik op 2022: Rico's grote nieuwjaarskwis!!
In 4 ronden met elk 6 vragen vliegen we door het jaar. Muziek-, sport- en natuurvragen kwamen voorbij, maar natuurlijk ook wat over onze eigen groep.
De vinnen speelden tegen elkaar, waarbij de Grampers en de Stenella's de eerste plaats moesten delen en een leuk prijsje mochten uitzoeken.

Kerstlunch

De laatste opkomst van 2022 was niet alleen met de dolfijnen, maar met alle speltakken samen. De Loodsen verzorgden een lunch van soep en broodjes en werd afgesloten met een echte slush puppy. Iedereen zat gezellig door elkaar aan lange tafels.

Na de lunch werd iedereen in groepjes ingedeeld om ‘Crazy45’ te doen. Met opdrachten als ‘iemand als mummie inpakken’, ‘je leiding gebruiken’, ‘een ballon opblazen tot die knapt’, maar ook hele rare, zoals ‘het opeten van een citroen of ui’ (die er niet waren), ‘organiseer een trouwerij’ en ‘plaag de leiding’.

Koekjes bakken

Op 10 december werd er druk gekneed om een mooi deeg te krijgen, en dat was nog best lastig! Met vormpjes werden de mooiste koekjes gevormd. Buiten deden we nog een leuk spelletje 'Levend Kerstkwartet'. Na afloop ging iedereen naar huis met een trommeltje heerlijke eigen gemaakte koekjes.