logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting. Ook knutselen ze graag voor speciale momenten in het jaar, of ze organiseren een echte beauty salon om moeders te verwennen met moederdag. Stoere activiteiten zoals koken op een blikvuurtje en vlotten bouwen horen er ook bij. 

De dolfijnen gaan ook vaak het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een groot vlot, of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer. Zo ontdekken ze hoe de belangrijkste dingen op een zeilboot heten, hoe je het beste kunt roeien, en wat wrikken eigenlijk is.

Er is één keer per jaar een dolfijnenkamp van 3 nachten. Dat is in de mei-vakantie of gedurende het Pinksterweekend.

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur 

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Tot de zomer van 2023 hebben wij helaas geen ruimte om nieuwe scouts te verwelkomen.


Laatste nieuws Dolfijnen

Knopen/kompas en popcorn deel 2

Op 1 oktober is het wisselvallig weer! Volgens de weersvoorspelling zou het tot 11 uur kunnen regenen, vandaar dat de Noordgolf binnen startte met de uitleg over het maken van een vuurtje. Buiten ging het bakken van de popcorn vlot, maar toen het afwaswater opgewarmd moest worden kwam er een enorme plensbui!
De helft van de Zuidgolf maakte, voelde en proefde knopen, terwijl de andere helft de basisbeginselen van het kompas leerde. Na de pauze werd gewisseld. De groep die buiten stond met het kompas kwam ook maar snel binnen en oefenden nog wat knopen.
Het was een leerzame opkomst vanmorgen!

Knopen/kompas en popcorn

Het is 24 september als de Noordgolf uitleg krijgt over de verschillende windrichtingen en met een kompas leert om te gaan. Ook is er een lekkere manier om knopen te leren, want als je de knoop goed hebt, mag je die opeten van je snoepveter!
Ondertussen leert de Zuidgolf over de branddriehoek en hoe je een lucifer af moet steken. Met de gemaakte vlam wordt een blikvuurtje aangestoken om popcorn te bakken. Als alles opgesmuld is wordt het vuurtje ook nog gebruikt om afwaswater op te warmen, zodat we gezamenlijk alles weer op kunnen ruimen.

Ruilhandelspel

Op 17 september was het voor de dolfijnen op de wachtlijst eindelijk zo ver dat ze voor het eerst mee konden doen! Helaas liet het weer zich niet van de beste kant zien. Tijdens het openen in de nieuwe grote ruimte was het dus best druk en vol tijdens het openen en de uitleg.
We speelden het ruilhandelspel. Per vin kon het 'geld' (speelkaarten) verhandeld worden voor verschillende goederen (goud, diamanten, steen, hout, stof en het zeer zeldzame hardhout). Ook door het doen van klusjes en opdrachtjes kon geld of goederen verdiend worden. De scores lagen dicht bij elkaar, maar uiteindelijk bleken de beloega's toch het meeste punten te hebben verzameld.

De leukste opkomst - overvliegen

10 september was het de dag dat we afscheid moesten nemen van onze oudste dolfijnen: ze gingen overvliegen. Maar voordat het zover was deden we de activiteit 'De leukste opkomst'. Van alle 32 opkomsten van het afgelopen scoutingseizoen waren kaartjes gemaakt. Er werden mooie herinneringen opgehaald! Per vin bepaalden de dolfijnen welke opkomst superleuk was tot 'hmmm, liever niet nog een keer'. In die volgorde werden de kaartjes genummerd en aan een lijn gehangen, zodat de leiding deze informatie kan gebruiken bij het maken van de toekomstige opkomsten.
Daarna gingen we lekker naar buiten voor 'Levend Boter, Kaas en Eieren'. De golven waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk wist Noord toch nog een puntje meer te scoren.
En dan was toch het grote moment: het overvliegen. De oudste dolfijnen voeren op een opblaasbaar reddingsvlot naar de overkant om daar hun insigne van de junioren op te halen.
Volgende week zullen wij de nieuwe dolfijnen gaan verwelkomen, om de vrijgekomen plekjes op te vullen.