logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting.De dolfijnen gaan zo vaak mogelijk het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een vlot of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer..

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur 

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Tot de zomer van 2023 hebben wij helaas geen ruimte om nieuwe scouts te verwelkomen.


Laatste nieuws Dolfijnen

Opening clubhuis

Op 3 juni 2023 was het eindelijk zover: ons clubhuis werd weer geopend! Samen met alle groepen, genodigden, een vertegenwoordiger van Scouting Nederland en natuurlijk de wethouder van Súdwest Fryslân werd het mooie nieuwe naambord onthuld.
Voor iedereen waren er leuke activiteiten, zoals popcorn en broodje bakken, lekker springen op het springkussen en een toffe apenkooi in de botenloods. Daarnaast was er de mogelijkheid om te zeilen, kanoën en een fototentoonstelling over de verbouwing te bekijken.

Dag 4 EUSK 2023

Net als alle andere dagen tijdens EUSK 2023 is het goed weer. Vandaag geen stralende zon, maar lichte bewolking. Wel zijn de tenten droog. En dat komt goed van pas, want het is de grote opruimdag! Na het ontbijt volgt de grote opening en direct daarop de sluiting van het kamp. De prijzen van de zeilwedstrijden worden uitgedeeld en iedereen wordt bedankt voor zijn of haar bijdrage.
Tsja en toen moesten de tassen natuurlijk ingepakt worden. Met enig gemopper en hulp ging dat toch verrassend snel. Bij het afbreken van de tenten kregen we nog hulp van een aantal ouders en dat kwam goed van pas. Om 11 uur sloten we ons eigen kamp af met het zingen van het dolfijnenlied, wat een stuk matter klonk dan gebruikelijk. Iedereen is duidelijk erg moe!
Tot slot kregen we allemaal nog een mooie badge voor op de blouse met de afbeelding van Sherlock Holmes er op, het thema-figuur tijdens het kamp.

Dag 3 Eusk 2023

De meeste dolfijnen waren al vroeg (6:55) wakker na een prima nacht. Na wat te hebben omgerommeld gingen we ontbijten en maakten ook direct ons lunchpakketje. De zaterdag was namelijk gereserveerd voor het kanoën! Het peddelen ging in de ene boot beter dan in de andere, maar na ruim een uur kwam iedereen toch op de plaats van bestemming: het zwemstrandje van de Potten.
Naast onze eigen gesmeerde broodjes werden er ook broodjes knakworst uitgedeeld. Ook werd daar het grote speurneuzenspel gespeeld: Er waren geurkaarten, stempels en tikkers bij dit renspel. Helaas was de wind zo krachtig dat terugkanoën geen optie was, dus we gingen lopend terug. Het voordeel was hierdoor wel dat de dolfijnen extra veel vrije tijd hadden om op het springkussen te gaan, te knutselen of Donald Duckjes te lezen.
Het eten was pasta met een augurk en een heel lekkere verrassing van cake, slagroom, vruchten, saus en spikkels! 
Toen de corvee gedaan was hoorden we eindelijk de ontknoping van het verhaal van Sherlock Holmes en de gestolen diamanten.
De avond sloten we af met een groot kampvuur met alle dolfijnen en welpen van heel EUSK. Op het kampvuur maakten we ook lekkere broodjes en bakten we marshmallows. 
Een heerlijke aflsuiting van een fijn kamp met prachtig weer, leuke deelnemers en te weinig slaap!

Dag 2 Eusk 2023

Na een wat korte koude nacht waarin iedereen wel goed geslapen heeft starten we met een prima ontbijt en een dagopening van het kamp. 
De dolfijnen zien vervolgens hoe het verhaal/toneeltje verder gaat. Van Ilona zijn diamanten gestolen. Sherlock heeft een aantal verdachte personen aangetroffen die zichzelf voorgesteld hebben. Na de stemming op de verdachten gaat we bezig met de knutselactiviteit. We maken een spionnenpaspoort. Deze wordt mooi versierd met glitters, stickers en stempels. Ook gebruiken de dolfijnen het boekje als vriendenboekje, om de nieuw gemaakte kamaraden beter te leren kennen. Na het opruimen spelen we nog een spelletje en is het alweer tijd voor het middagmaal.
Na de lunch pakken we onze spullen om weer richting de waterskibaan te wandelen. Hier wordt een Sherlock-variant van Levend Stratego gespeeld en komen we even in de rust met het spel Weerwolven. Daarna was het tijd om even lekker te gaan zwemmen.