logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting.De dolfijnen gaan zo vaak mogelijk het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een vlot of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer..

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Voorlopig hebben wij helaas niet direct ruimte om nieuwe scouts te verwelkomen.


Laatste nieuws Dolfijnen

We leerden de mastworp!

Tijdens de laatste opkomst van november was het koud en nat. Gelukkig konden we binnen aan de slag met het leren van de knopen. Op het schem in het Vooronder keken we eerst naar een filmpje over het knopen van de mastworp en daarna gingen we er zelf mee aan de slag.  Bij de een ging het beter dan bij de ander, maar na na wat oefening is het bij iedereen gelukt. Sommigen oefenden ook met andere touwen, op de tafel- en stoelpoten of zelfs elkaar ;-).
Natuurlijk gingen we ook even spelen. We deden een renspel buiten, maar speelden ook een spel binnen toen er weer een plensbui kwam.

Smokkelspel in het Rasterhoffpark

In de avond van 17 november hadden we afgesproken in het Rasterhoffpark. Gelukkig hadden de dolfijnen hun zaklamp mee, want het was erg donker. We speelden een smokkelspel waarbij er kaartjes overgebracht moesten worden door de ene golf, maar afgepakt konden worden door de andere golf. Na een tweede spel, waarbij de doauniers en de smokkelaars omgewisseld waren we al flink afgekoeld.
Gelukkig was ondertussen in de arena de warme chocolademelk aangekomen, ook sloten de ouders gezellig aan voor een kopje.

St Maarten

Het is 11 november, dus st Maarten! En denken de meesten direct aan 'SNOEP', maar dit feest draaien om 'delen'. De dolfijnen leren het verhaal van st Maarten kennen door middel van een Zweeds loopspel, waarbij de verschillende antwoorden op de vragen over het terrein te vinden waren. Ook maakten we vetbollen, zodat we komend winter zaadjes met de vogels kunnen delen.
Er was nog wat tijd over, dus we speelden nog een spelletje om elkaar wat beter te leren kennen.

Natuurwerkdag Heeg

Eén van de taken van scouting is natuurlijk het helpen van anderen. Dit deden we op 4 november door ons nuttig te maken op de Natuurwerkdag. In het Heempark in Heeg moest alle snoeihout kleingezaagd en geknipt worden. Al deze takken moesten vervolgens op een kar gebracht worden. Het Heempark had voor gereedschap en handschoenen gezorgd.
En dan zie je dat vele handen licht werk maken, want om 12 uur was bijna al het werk gedaan.
De beheerder van het Heempark bedankte de dolfijnen en begeleiding heel hartelijk voor het doen van deze klus. Fijn dat we dit met een grote groep ouders konden realiseren!