logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting. Ook knutselen ze graag voor speciale momenten in het jaar, of ze organiseren een echte beauty salon om moeders te verwennen met moederdag. Stoere activiteiten zoals koken op een blikvuurtje en vlotten bouwen horen er ook bij. 

De dolfijnen gaan ook vaak het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een groot vlot, of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer. Zo ontdekken ze hoe de belangrijkste dingen op een zeilboot heten, hoe je het beste kunt roeien, en wat wrikken eigenlijk is.

Er is één keer per jaar een dolfijnenkamp van 3 nachten. Dat is in de mei-vakantie of gedurende het Pinksterweekend.

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur 

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Het kan dus zijn dat je niet meteen lid kan worden als je je aanmeldt


Laatste nieuws Dolfijnen

Installatie en Sinterklaas

Op 4 december startten we met het Levend Sinterklaaskwartet. Alle dolfijnen waren 'iets dat met Sinterklaas te maken heeft' (mijter, pepernoot, paard etc), maar alleen de dolfijn zelf wist wat hij/zij was. Er werd gestart in 4 groepen van gelijke grootte, maar door goed uit te vragen werd (als het goed was) de groep steeds groter, want als het juiste ding gevraagd werd moest de dolfijn naar de andere groep.

Toen was het tijd voor de installatie. Het werd tijd om onze nieuwe dolfijnen officieel te installeren. Terwijl de Toppers de vlag vasthielden zodat de dolfijn er linkerhand er op kon leggen zei Rico de gelofte voor om een echte scout te worden. Met de afsluitende woorden 'jullie kunnen op me rekenen!'
Helaas konden er geen ouders aanwezig zijn bij deze belangrijke gebeurtenis door de Corona-beperkingen.

Na een lekker kop warme choclademelk kwam er een Piet binnenwandelen. Zij had een jutezak en een kistje bij zich. Helaas bleek het kistje op slot te zitten. Per vin moest er een code gekraakt worden. Gelukkig lukte dat, want er zat een leuke verrassing in voor elke dolfijn. Ook had Piet nog zakjes met pepernoten voor iedereen!

Pietenpret

Op 27 november was het feest!
De Zuidgolf had de eer om als eerste gebruik te maken van de nieuwe ruimte in het clubgebouw én we deden allemaal leuke activiteiten in het Sinterklaasthema.
We startten met het maken van pepernoten. Elke dolfijn maakte zijn eigen deeg om op een bakpapiertje de bolletjes neer te leggen.
Terwijl de pepernoten in de oven gingen waren er allerlei spelletjes die bij toerbeurt gespeeld werden. 
Met een dobbelspel moesten Pietjes gevormd worden en we speelden met taal door voornamen te zoeken in gedichtregels. Er werd een ouderwets spelletje 'zwarte pieten' gespeeld (allemaal setjes van 2, behalve van de piet, daarvan is er maar eentje). Ook konden we onze gymnastische kunsten laten zien bij de Pietenacro.

Etalagespeurtocht

Etalagespeurtocht – 20 november

Rond deze tijd van Sinterklaas zijn de etalages vaak prachtig. Toch lopen we er vaak wat gedachtenloos langs. Tijdens deze speurtocht nodigden we iedereen uit alles wat de winkeliers hebben neergelegd eens goed te bekijken. Én, wellicht vonden we dan ook nog wel iets van Greate Pier ertussen! Bij 15 verschillende winkels in het centrum van Sneek waren dingen in de etalage die wat met scouting te maken hebben 'verstopt' die per vin gevonden moesten worden.
We hebben lekker gewandeld door Sneek. De ene vin vond meer dan de andere, maar we hadden een leuke opkomst.

Pepernotensmokkel

Traditiegetrouw hebben we op de vrijdagavond voor de aankomst van Sinterklaas een avondspel in het Rasterhoffpark. In het donker moesten de dolfijnen pepernoten, verlanglijstjes, chocolademunten en pakjes smokkelen van de ene naar de andere kant van het bos. Op het pad stond de leiding om te tikken. Het bleek best lastig om alles naar de andere kant te brengen zonder getikt te worden!
Toen iedereen moe gerend was liepen we naar de andere kant van het park voor lekkere warme chocolademelk.
Ook kregen we de gesmokkelde pepernoten en munten mee naar huis omdat we allemaal goed ons best gedaan hadden.