logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting.De dolfijnen gaan zo vaak mogelijk het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een vlot of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer..

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Voorlopig hebben wij helaas niet direct ruimte om nieuwe scouts te verwelkomen.

Laatste nieuws Dolfijnen

Midzomernachtkampje

Op 22 juni was het de langste dag. En dus de perfecte reden voor een leuk kamp met heel Scouting Sneek!

De dolfijnen startten hun kampje in de middag met het koken van een maaltijd voor alle deelnemers. Op blikvuurtjes werd een heerlijke groentesoep bereid. Ook werden er smakelijke gepofte aardappels klaargemaakt en was er brooddeeg zodat iedereen zijn eigen frikandelbroodje kon maken. Toen de zeeverkenners, wiva en loodsen terugkwamen van hun lange zeiltocht en we gezamenlijk gegeten hadden was het tijd voor de dolfijnen om te zeilen. In een klein briesje genoten we van de laatste zonnestralen van deze prachtige dag. Weer op het clubhuis aten we nog een paar lekkere marshmallows tot het tijd was om de slaapzaal op te zoeken.
Het was niet gemakkelijk om in slaap te komen en de dolfijnen waren ook alweer erg vroeg wakker. Bij het ontbijt kregen we naast een boterham ook een versgebakken wentelteefje. Na de afwas en het opruimen van de slaapzaal gingen de dolfijnen nog even lekker zwemmen.
In een grote kring rondom het grasveld sloten we ons kampje af met de hele groep. Als aandenken kreeg iedere deelnemer een mooie kleine badge ter herinnering.

Leerbewerken en spel

Helaas was het op 15 juni zulk slecht weer dat het geplande programma van zeilen en kanoën niet kon doorgaan. Gelukkig had de leiding een spel achter de hand en werden er mooie kunstwerkjes van leer gemaakt.

Zeilen en kanoën

Op 8 juni gingen we lekker het water op. De Noordgolf stapte in de vletten en zeilde naar de Potten. Op een eilandje werd de limonade gedronken en een potje Hollandse Leeuw gespeeld. De terugweg ging in een mooie sleep achter de (oude!) Baukelien aan.
Ondertussen leerde de Zuidgolf hoe je het beste kon kanoën. Op de kant gaf de leiding eerst instructie waarna het geleerde in de praktijk gebacht moest worden. Om een doel te hebben speelden de dolfijnen een spel waarbij met de kano verschillende kaartjes moesten verzamelen. De kaartjes zaten in bakjes op verschillende plekken in het doodlopende stukje water waar we peddelden. Het was een leerzame ochtend voor de Zuidgolf!

Jungledag / Regio 25 jaar

Op 1 juni werd gevierd dat de scoutingregio Fryslân 25 jaar bestaat. Ter ere hiervan werd er groots uitgepakt met gave kabelbanen en een spel waarbij mozaïkstukjes verzameld moesten worden. Aan het einde vormde dit mozaïk een prachtig kunstwerk van een superheld.
Het was een erg leuke dag op het landgoed Park Vijversburg.