Zeeverkenners | 11-15 jaar

Lijkt het je leuk om te leren zeilen met jongens en meiden van je eigen leeftijd? En wat dacht je van scoutingtechnieken als vuur maken, vlotten bouwen, routetechnieken, wrikken, schiemanswerk, roeien, hiken, boot onderhoud, EHBO? Dit alles en meer kunnen de zeeverkenners leren bij Scoutinggroep Greate Pier.

Deze (puberende) leeftijdsgroep zit vol met grappen en grollen dus er wordt veel gelachen en lol gemaakt. Wie wil dat nou niet! Deze goedlachse sfeer is er natuurlijk ook tijdens de verschillende scoutingkampen. Zo is er het zomerkamp dat altijd in de eerste week van de schoolvakantie plaatsvindt en er is het EUSK waterkamp voor Friese waterscouts. Af en toe zijn er ook nog weekendkampen, maar we verklappen nog niet wanneer die zijn!

Zeeverkenners kunnen bij ons ook hun CWO 1, 2 en 3 halen. Dit zijn landelijk erkende zeildiploma's. Daarom krijgen ze 's winters zeiltheorie, vaak in spelvorm. Zodra de lelievletten in het voorjaar weer het water in gaan, kan er met de groep en instructeurs worden geoefend voor de zeildiploma’s.

Meedoen? Meld je aan en kom een paar keer actief deelnemen. Dat is altijd leuker dan kijken, toch?!

Opkomsttijd:
Zomers: zaterdags 13:00-17:00 uur
S'winters: zaterdags 13:00-16:00 uur

Contactpersoon:
Niek van Dijk en Lennart Laansma
06-39030707 (bij geen gehoor graag mailen)
Zeeverkenners@scoutingsneek.nl

Nieuws!

Baukelien II

Eindelijk mag het hoge woord eruit: In samenwerking met ROC Friese Poort Sneek bouwen wij een nieuw schip voor onze Scoutinggroep; Baukelien II. Dit najaar start de bouw op de werf in Sneek, waar de studenten van de opleiding Maritieme Techniek zullen ervaren hoe het is om een nieuw schip te bouwen.
Komende maanden zullen we intensief samenwerken met de studenten en docenten om de bouw zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast gaan we hard op zoek naar de laatste sponsors die ons willen helpen om dit project te laten slagen. Help jij mee?
Meer weten over ons project? Klik hier!

Baukelien II Tekengebied 1

Tenten van Stichting Fertier

Vorige maand hebben wij, dankzij Stichting Fertier, vijf nieuwe tenten kunnen aanschaffen! Deze hebben we tijdens de zomerkampen meteen uitvoerig kunnen testen.
De tenten zijn simpel op te zetten en bieden meer dan voldoende ruimte voor zes zeeverkenners. Doordat deze tenten beige van kleur zijn is het zomers ook beter uit te houden dan in de groene tenten!
Wij, bestuur, leiding en leden van Greate Pier, zijn heel blij dat Stichting Fertier ons financieel heeft willen ondersteunen. Nogmaals dank voor de mooie bijdrage!

fertier

Jantje Beton collecte 2021

3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts 1 keer per week buiten. En steeds meer kinderen kunnen niet naar een club of vereniging. Buitenspelen is belangrijk; juist in deze tijd! Scouting Greate Pier collecteert mee tijdens de Jantje Beton Collecte van 8 t/m 31 maart en spekt daarmee tegelijk de eigen clubkas. Dit jaar helaas niet langs de deuren, maar wel online! Help een uurtje mee en stuur onze collectepagina zo veel mogelijk door! Ouders, buren, opa's en oma's, vrienden en familie kunnen allemaal meehelpen.

Scan de QR code, of klik hier om te doneren!

Post collecte web

Nieuwsbrief - Vacatures en toekomstplannen

Heb jij de nieuwsbrief al gelezen? In het weekend van 06-02 is deze verzonden naar alle leden en hun ouders!
In deze editie vind je allerlei nieuwe vacatures, onze toekomstplannen en gave kansen voor vrijwilligers. Meer informatie over alle functies? Of uitgebreid de informatie nog eens doorlezen? Klik dan hier!